Μουστοκούλουρα

20.02.2013
Ρίχνουμε σε λεκάνη τον μούστο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Αραιώνουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και τα ρίχνουμε και αυτά στη λεκάνη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 35-40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 50-70 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1½ κιλό (περίπου) αλεύρι
  • 500 ml μούστο
  • 500 ml ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 2 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

EKTEΛEΣH
Ρίχνουμε σε λεκάνη τον μούστο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Αραιώνουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και τα ρίχνουμε και αυτά στη λεκάνη. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Δεν δουλεύουμε πολύ τη ζύμη για να μην βγάλει το λάδι. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά μουστοκούλουρα, τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170°C για 35 λεπτά περίπου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ