Φλωρεντίνες

15.05.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το μέλι σε μικρή κατσαρόλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 12 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1/2 κιλό φλωρεντίνες
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 100 γρ. αμύγδαλα εφιλέ

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το μέλι σε μικρή κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά περίπου. Είναι έτοιμο όταν αφού ρίξουμε μια σταγόνα σε ένα πιατάκι και κρυώσει, πλάθεται.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια.