Κοτόπουλο με ελιές και τυρί

03.09.2013

Yλικά

1½ κιλό κοτόπουλο σε μερίδες

1 κιλό κρεμμύδια σε ροδέλες

6 σκελίδες σκόρδο

250 γρ. ελιές πράσινες τσακιστές (χωρίς το κουκούτσι)

350 γρ. σφέλα κομμένη σε κύβους

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

3 ντομάτες ώριμες τριμμένες

2 δαφνόφυλλα

λίγη κανέλα

3-4 κόκκους μπαχάρι

6 γαρίφαλα

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1½ ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό). Οταν είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε τις ελιές και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Τέλος, ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως με χυλοπίτες.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ