Χοιρινό μπούτι βραστό με πορτοκάλι

23.10.2013

Yλικά

1 μπούτι χοιρινό (2 περίπου κιλών)

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο

4 κρεμμύδια μέτρια

1 κλωναράκι σέλινο

2 καρότα μεγάλα σε φέτες

3 γαρίφαλα

1 φλιτζάνι κρασί λευκό

1 πορτοκάλι βιολογικό ολόκληρο + 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Ζητάμε από τον χασάπη να αφαιρέσει το κόκαλο από το μπούτι του χοιρινού. Τρίβουμε το κρέας μέσα έξω με το σκόρδο και το τζίντζερ. Καρφώνουμε τα γαρίφαλα στο κρέας και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Φτιάχνουμε ένα ρολό με το κρέας και το δένουμε με σπάγκο κουζίνας. Το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με τα κρεμμύδια, τα καρότα, τον χυμό και το ολόκληρο πορτοκάλι, το σέλινο, το κρασί και 1 φλιτζάνι νερό. Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον ζωμό, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε με τα λαχανικά. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή καρότου.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ