Χοιρινό κρασάτο με κόλιαντρο

16.05.2013

Yλικά

1 κιλό κρέας χοιρινό από μπούτι ή οποιοδήποτε άπαχο κομμάτι κομμένο σε μεγάλους κύβους

2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο

2 κουτ. σούπας σπόρους κόλιαντρο θρυματισμένους στο πολυμιξεράκι

2 ξυλαράκια κανέλας

1 κουτ. γλυκού πιπέρι σε κόκκους

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Βάζουμε σε σκεύος με καπάκι το κρέας με το κόλιαντρο, την κανέλα, το πιπέρι και το κρασί, φροντίζοντας να σκεπάζονται ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια. Αφήνουμε το κρέας όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα, σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού από τη μαρινάτα και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα. Ροδίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές, αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια το σβήνουμε με τη μαρινάτα του. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Σερβίρουμε με πουρέ, πατάτες στον ατμό, πουρέ καρότου ή ρύζι.

Συνταγή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ