Κοτόπουλο με φρέσκα κρεμμυδάκια και σέσκουλα

11.11.2013

Yλικά

1 κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα

5 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

300 γρ. σέσκουλα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές λωρίδες

2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

3 φλιτζάνια ζωμό κότας

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιάτο. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Σοτάρουμε και τις πατάτες στην κατσαρόλα για 1 λεπτό και ρίχνουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 50 λεπτά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιάτο. Προσθέτουμε τα σέσκουλα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά επιπλέον. Σουρώνουμε το περιεχόμενο αφήνοντας το ζουμί στο σκεύος και μεταφέρουμε σε μπολ όλα τα στέρεα υλικά που έμειναν στο σουρωτήρι. Συνεχίζουμε να βράζουμε το ζουμί μέχρι να συμπυκνωθεί και να αποκτήσει την υφή σάλτσας. Στο μεταξύ, λιώνουμε με πιρούνι τις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Προσθέτουμε και το βούτυρο στον πουρέ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο ένα κομμάτι κοτόπουλου, γαρνίρουμε με τον πουρέ και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα.

Tip: Αν θέλουμε να γίνει ο πουρές πιο αφράτος, μπορούμε να του προσθέσουμε και λίγο γάλα, καθώς επίσης και μια μικρή ποσότητα φρέσκιας μυζήθρας.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ