Μελιτζάνες γεμιστές στην κατσαρόλα

23.05.2013

Yλικά

6 μελιτζάνες μεγάλες φλάσκες

300 γρ. κιμά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα τριμμένη (χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους)

6 κουτ. σούπας ρύζι

μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε το φαρδύτερο επάνω σημείο τους για καπάκι, αδειάζουμε και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, βάζουμε τη ζάχαρη και την ψιλοκομμένη μελιτζάνα, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε τον κιμά. Αφήνουμε να ψηθεί για 8-10 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και ύστερα από 1-2 λεπτά την ντομάτα, τον μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε τη γέμιση για 5-6 λεπτά ακόμα. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, κλείνουμε με το καπάκι και τις στριμώχνουμε σε βαθιά κατσαρόλα έτσι ώστε να σταθούν όρθιες. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά πριν τις σερβίρουμε.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ