Λαδένια

26.04.2013
Η αρχαιότερη πίτσα του κόσμου από τη... Μήλο!

Υλικά

Για το ζυμάρι

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

  • 2 ντομάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. Αν δείτε ότι είναι σαν χυλός, προσθέστε και άλλο αλεύρι. Το αλεύρι πρέπει να ξεκολλάει από τα χέρια. Να μην είναι όμως πολύ σφιχτό. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου. Σε ένα ταψί τετράγωνο, όχι πολύ μεγάλο, απλώνουμε λίγο λάδι. Βάζουμε μέσα τη ζύμη, πατώντας τη με τα χέρια να απλωθεί σε όλο το ταψί. Κόβουμε την ντομάτα και τα κρεμμύδια σε φέτες και τα απλώνουμε από πάνω.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τη ρίγανη και τέλος ραντίζουμε με το λάδι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει.

Τη συνταγή εντοπίσαμε στο μπλογκ της Μαργαρίτας Λαφαζανίδου και της Αλεξάνδρας Αμοιρίδου, που μπορείτε να δείτε εδώ.