Μαγείρεψε με το στιλ των σεφ

26.02.2014
Εμπνεύσου από τους σεφ και κάνε το μαγείρεμα διασκεδαστικό!

Η μαγειρική, αν και δημιουργική δραστηριότητα πολλές φορές γίνεται αγγαρεία, γεγονός που την καθιστά βαρετή. Αν έχεις κουραστεί με τα ίδια και τα ίδια, ξέχνα τα τετριμμένα και ξεκίνα να μαγειρεύεις όπως ένας σεφ. Σου έχουμε τον τρόπο για να χαίρεσαι την κάθε στιγμή στην κουζίνα.

1. Μαγείρεψε με παρέα

Μαγειρεύοντας μαζί με το σύντροφο ή τους φίλους, η μαγειρική μπορεί να γίνει διασκεδαστική. Την επόμενη φορά που θα κάνεις τραπέζι στο σπίτι, κάλεσέ τους να συμμετάσχουν όλοι στην παρασκευή του φαγητού. Βάλτε τη φαντασία να δουλέψει, συνεργαστείτε αρμονικά, βγάλτε φωτογραφίες αναμνηστικές, γελάστε με την ψυχή σας και... καλή όρεξη!

2. Φτιάξε το αγαπημένο σου πιάτο

Η μαγειρική μπορεί να γίνει ευχάριστη όταν πρόκειται για ένα πιάτο απολαυστικό. Τι σου έχει λείψει; Τι έχεις επιθυμήσει πιο πολύ; Βγάλε το βιβλίο των συνταγών και ξεκίνα. Όσο μπελαλίδικη κι αν είναι η συνταγή, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

3. Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις

Αν πρόκειται για τα πρώτα σου βήματα στη μαγειρική, δε θα το συνιστούσαμε. Αν, ωστόσο, έχεις περάσει στο επόμενο στάδιο, σίγουρα μπορείς να πεοραματιστείς κάνοντας τις αλλαγές της αρεσκείας σου σε συνταγές. Κάτι τέτοιο θα κάνει το μαγέιρεμα μια πιο προσωπική κι ευχάριστη εμπειρία κάνοντάς σε μια μικρή σεφ.

4. μαγείρεψε μετά μουσικής

Η ζωή είναι καλύτερη με τη μουσική, το ίδιο και το μαγείρεμα! Αν μαγειρεύεις με ανοιχτή την τηλεόραση αποσπάται η προσοχή σου ενώ αν στην κουζίνα υπάρχει νεκρική σιωπή, αυτομάτως η διαδικασία γίνεται βαρετή. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική και πέρνα καλά μαγειρεύοντας.

5. Δοκίμασε με την κουτάλα όπως οι σεφ

Σεφ χωρίς κουτάλα και δοκιμή δε γίνεσαι! Νιώσε η πιο έμπειρη μαγείρισσα δοκιμάζοντας με ξύλινη κουτάλα το φαγάκι. Εκτός από το στιλ θα διαπιστώσεις κι αν η γεύση σου είναι η επιθυμητή κι αν θέλεις να κάνεις προσθήκες σε μπαχαρικά και καρυκεύματα. Η γευσιγνωσία είναι ένας καλός τρόπος για να γίνει το μαγείρεμα απολαυστικό. Διαφωνείς;

6. Φόρα την ποδιά και τον λευκό τον σκούφο

Η μισή διασκέδαση κρύβεται και στο ανάλογο ντύσιμο! Έχεις δει σεφ χωρίς ποδιά και σκούφο; Κι επειδή είσαι γυναίκα με στιλ, αν νιώθεις άνετα μπορείς να δοκιμάσεις να μαγειρέψεις ακόμη και φορώντας ψιλοτάκουνα. Όλα είναι θέμα στιλ και όρεξης ενώ αυτό που μετράει είναι να το απολαύσεις.

7. Ο στόχος σου δίνει... φτερά

Το πιο σημαντικό όλων για να χαίρεσαι την κάθε στιγμή κατά το μαγείρεμα δεν είναι άλλο από το στόχο. Για ποιό λόγο μαγειρεύεις; Είτε το κάνεις για να ευχαριστήσεις τους καλεσμένους σου, τον σύντροφο και την οικογένεια, είτε εσένα την ίδια να θυμάσαι πάντα το σκοπό σου, κάτι που θα σε γεμίσει ενθουσιασμό και θα κάνει τη μαγειρική διασκέδαση.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα