Cucina di Caruso ή αλλιώς: ο άρχοντας των γήινων απολαύσεων

15.03.2014
Στο πρώτο κλικ σε υποδέχεται με ένα... οικόσημο και ένα κύμα από σαγηνευτικές φωτογραφίες φαγητών και ποτών που σου ανοίγουν την όρεξη, ακόμη κι αν έχεις μόλις σηκωθεί από το τραπέζι. Καθώς περιδιαβαίνεις στις σελίδες του, τα αρώματα ξεπηδάνε μέσα από την οθόνη και σε παρασύρουν μαζί τους στα άδυτα του βασιλείου της Γεύσης για να σε μυήσουν στα μυστικά της γαστριμαργικής τέχνης. Και φυσικά παραδίδεσαι, άνευ όρων. Από την Ελεονώρα Γαλάτη

Από την πρώτη στιγμή που "προσγειώνεσαι" στο Cucina di Caruso καταλαβαίνεις ότι κάτι έχει αλλάξει στον χώρο των μαγειρικών μπλογκ. Τα πράγματα είναι σοβαρά εδώ. Κι ο πήχης έχει ανέβει πολλές σκάλες παραπάνω.

Οι δοκιμασμένες και ψαγμένες συνταγές του είναι μόνο η αφορμή για ένα δημιουργικό όργιο που επεκτείνεται πέρα από την απλή εκτέλεση, στην έρευνα, την επαλήθευση και την λεπτομερή εξήγηση των τεχνικών, οι οποίες συνοδεύονται από παραστατικές φωτογραφίες βήμα-βήμα.

Και η απόλαυση συνεχίζεται: διαβάζοντας τα κείμενα του Caruso με την υπογραφή του Δημήτρη Παπαζυμούρη στον ρόλο του μάστερ σεφ-αλχημιστή, μπαίνεις στον πειρασμό να πειραματιστείς με γεύσεις που δεν είχες ποτέ φανταστεί. Χιούμορ, αυτοσαρκασμός, αλλά και σημασία στη λεπτομέρεια με τη δέουσα σοβαρότητα, σερβίρονται στις ιδανικές αναλογίες για να σε συστήσουν σε πρωτότυπα πιάτα από τη διεθνή κουζίνα ή να σε ξανασυστήσουν στις γνώριμες γεύσεις της παιδικής σου ηλικίας που παρουσιάζονται εξελιγμένες για να ανταποκριθούν στη γευστική εμπειρία του σήμερα.

[Πρασοκολοκυθόπιτα με Μανούρι - κάνε κλικ στη φωτογραφία για να δεις τη συνταγή]

Για του λόγου το αληθές, αντιγράφουμε κάποιους τυχαίους τίτλους από το μενού των αλμυρών: "Ριγκατόνι με Φουντούκια", "Σπιτική Μαγιονέζα σε 4' Λεπτά", "Σοφρίτο Κερκυραϊκό al Caruso", "Τα 10+1 Μυστικά του Σνίτσελ Βιενουά", "Σπαγγετίνι με Σάλτσα Ντομάτας και Κάρυ".

Το μενού με τα επιδόρπια που ως επί τω πλείστον φέρουν την υπογραφή της Σόφι Ουίλιαμς (στον ρόλο της σου-σεφ και συνεργού του Δημήτρη Παπαζυμούρη), περιλαμβάνει "Κρεμ Μπρουλέ Λεβάντας", "Πάβλοβα Φράουλες με Σπιτική Κρέμα", "Καραμελωμένο Κέικ με Χουρμάδες" και "Σπιτικό Παγωτό Γιαούρτι" μεταξύ άλλων προκλήσεων που θα σε κάνουν να απαρνηθείς τη δίαιτα σου και να κυλιστείς στις αμαρτίες της σάρκας σε ένα ταξίδι χωρίς γυρισμό.

Μαζί με όλα αυτά στο Caruso θα βρεις την απόλυτη συνταγή για μακαρόνια με κιμά, όπως προέκυψε από ζωντανό πείραμα "6 Μπολονιέζ σε Τυφλή Γευστική Δοκιμή", θα μάθεις πολλά πρακτικά κόλπα, όπως να ξεχωρίζεις με απόλυτη επιτυχία -κάθε φορά- τους κρόκους από τα ασπράδια, αλλά και θα ενημερωθείς για σημαντικά δρώμενα από τον ευρύτερο χώρο της γεύσης και της οινολογίας.

Όπως αντιλαμβάνεσαι ήδη, το Cucina Caruso δεν είναι απλά ένα ακόμη μπλογκ μαγειρικής: είναι ένα πραγματικό εργαστήριο γήινων απολαύσεων που αξίζει να επισκεφτείς ακόμη κι αν δεν έχεις βράσει ποτέ σου ούτε αυγό. Ή μάλλον, ιδιαίτερα αν δεν έχεις βράσει ποτέ σου ούτε αυγό.

Περισσότερα, όπως γιατί "Cucina di Caruso", προς τι το οικόσημο και άλλες Μαγειρικές Ιστορίες, θα ανακαλύψεις κατ' ιδίαν, εφόσον δεν το έχεις κάνει ήδη διαβάζοντας μέχρι εδώ.

Α, και να μην ξεχάσω: μπορείς να γίνεις και φίλος του Caruso στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ.