Πώς θα τρως λαχανικά και θα σου αρέσει

02.06.2014
Ψάχνεις απελπισμένα τρόπους να προσθέσεις τα πράσινα και όχι μόνο λαχανικά στη διατροφή σου. Κι όμως δεν είναι τόσο δύσκολο. Υπάρχουν τρόποι να κρύψεις το σπανάκι σε μια συνταγή ή να προσθέσεις λαχανικά σε ένα μπράουνι! Δες πώς!

Φουρνιστά καλούδια:

Πρόσθεσε τα λαχανικά σου, στα γλυκά ή ψωμιά που ψήνεις. Δεν θα καταλάβεις καν ότι υπάρχει γλυκοπατάτα μέσα στο μπράουνι σου. Εννοείται πως αν τα γλυκά κέικ δεν σου αρέσουν, προτίμησε παραδοσιακά αλμυρά κέικ ή μάφιν και κέικ με αρακά και καρότα! Οι Αμερικάνοι χρόνια τώρα χρησιμοποιούν την ψητή γλυκοπατάτα αντί για ζάχαρη στα γλυκά τους.

Με το αυγό!

Τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο ή το μπρόκολο δένουν απίστευτα με τα αυγά σε σούπερ ομελέτες για ένα υπέροχο πρωινό και όχι μόνο.

Λαχανικά στα ζυμαρικά:

Στη μακαρονάδα σου δεν χρειάζεται να προσθέτεις μόνο φρέσκο βασιλικό στο τελείωμα. Ειδικά τα φουρνιστά ζυμαρικά όπως τα λαζάνια και τα κανελόνια, πάνε γάντι με πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι. Ακόμα και η σάλτσα πέστο, μπορεί να κάνει τη δουλειά της σε κάθε σάντουις, στο οποίο φυσικά μπορείς να προσθέτεις ντομάτα, μαρούλι και όποιο άλλο λαχανικό σκεφτείς.

Μαγικό πράσινο σμούθι για λαμπερή επιδερμίδα

Σμούθι

Τα πράσινα σμούθι αποτελούν τη μεγάλη εμμονή των σταρ που ορκίζονται σε αυτά και στην αδυνατιστική τους δράση. Σπανάκι, μπρόκολο, μαρούλι, λάχανο, κι όποιο άλλο λαχανικό φανταστείς, μπαίνει στο μούλτι με πάγο κι άλλα υλικά και αποτελεί την καλύτερη πηγή ενέργειας για σένα. Φυσικά για λαχανικά πιο σκληρά όπως το καρότο, θα χρειαστείς ένα πιο δυναμικό smoothie maker.

Πίτσα:

Κάτι ξέρουν οι Ιταλοί που δεν γεμίουν τις διάσημες πίτσες τους με αλλαντικά. Αντίθετα, hot είναι οι vegan πίτσες με ρόκα, ντομάτα, σάλτσα πέστο και λίγη μοτσαρέλα. Τα λαχανικά μπορούν να μπουν ακόμα και στην ζύμη για πίτσα.

Σούπες:

Αγγούρι, αρακάς, πατάτα, καρότο, ντομάτα, αποτελούν δημοφιλείς επιλογές λαχανικών για σούπες, ζεστές και κρύες, χειμωνιάτικες και καλοκαιρινές, βελουτέ ή μη.

14 λόγοι για να βάλεις το αγγούρι στη διατροφή σου

Τσιπς λαχανικών:

Πατζάρι, καρότο και λάχανο αποτελούν ιδανικά λαχανικά για να μπουν στο φούρνο σε αντικολλητικό χαρτί και να γίνουν το καλύτερο σνακ, τσιπς!

ΥΓ: Στις επιλογές που δεν επικροτούμε λόγω ζάχαρης, είναι τα ψητά γλυκά μήλα, το γλυκό μελιτζανάκι κι οποιοδήποτε άλλο λαχανικό του κουταλιού.

Άλμπα vs Καινούργιου: η μάχη του σμούθι