Πάρε ιδέες για μοναδικούς & ιδιαίτερους καφέδες

20.01.2016
Αν είσαι λάτρης του καφέ και θέλεις συνεχώς να δοκιμάζεις καινούριες ποικιλίες και συνδιασμούς, αυτό το άρθρο σίγουρα σε ενδιαφέρει.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

Μάθε πώς με βασικές ποικιλίες καφέ μπορείς να φτιάξεις ένα διαφορετικό και γευστικό καφεδάκι και τρέλανε τους σερβιτόρους με τις απαιτήσεις σου.

* Εσπρέσσο με σαντιγί

Ποιός είπε πως μόνο το καπουτσίνο πίνεται με σαντιγί; Για ένα πραγματικά γευστικό και γρήγορο καφεδάκι δοκίμασε να βάλεις λίγη σαντιγί στο εσπρεσάκι σου, δίνοντάς του άλλη διάσταση.

* Καφές σούα ντα

Αν προτιμάς τον καφέ σου γλυκό, τότε αυτό το καφεδάκι είναι για εσένα. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό βιετναμέζικο καφέ με μίξη μαύρου καφέ και ζαχαρούχου γάλακτος σε αναλογία 1 προς 4 ή 1 προς 2. Στο γαλακτώδες μείγμα προστίθεται πάγος και ο καφές είναι έτοιμος για να τον απολαύσεις!

* Αφογκάτο

Κάποιοι το θεωρούν επιδόρπιο αφού το αφογκάτο δεν είν αι άλλο από εσπρέσο με μια μεγάλη μπάλα παγωτού στη μέση. Για έξτρα γεύση στο παιχνίδι μπαίνει και το λικεράκι και η απόλαυση μεγιστοποιείται. Μη διστάσεις να το δοκιμάσεις.

* Εσπρέσο Ρομάνο

Ο κλασικός εσπρέσο με ένα κουταλάκι ζάχαρη συνοδευόμενος από μια φετούλου φλούδας λεμονιού για γεύση ιδιαίτερη. Η επιλογή είναι δικιά σου.

* Πίκολο

Το πίκολο δεν είναι άλλο από ένα μικρό λάτε! Ζήτα λοιπόν ένα λάτε αλά μέγεθος εσπρέσο και ξεκίνα την ημέρα σου ευχάριστα.

* Καφές με σοκολάτα, σαντιγί και πορτοκάλι αλά μέντιτσι

Για ένα καφέ μοναδικό, δοκίμασε καφέ εσπρέσο με σιρόπι σοκολάτας, φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού και σαντιγί!

* Καφές με τσάι; Κι όμως

Η γεύση από τα μπαχαρικά που εμπεριέχει το τσάι και του καφέ δένουν απίστευτα. Δοκίμασέ το με μια κουταλίτσα μέλι.