Υγιεινές ιδέες για τα σνακ του πάρτι

14.08.2015
Μη νομίζεις πως δεν υπάρχουν υγιεινές τροφές που μπορείς να φτιάξεις ακόμη και για πάρτι!

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

Με λίγη σκέψη και δημιουργικότητα, τα ποιο υγιεινά τρόφιμα μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά το ποτό των καλεσμένων. Πάρε μερικές ιδέες και κάνε ευχάριστη έκπληξη στις φίλες που βρίσκονται σε δίαιτα αλλά και σε όλους όσους προσέχουν τη διατροφή τους!

* Πλατό λαχανικών & σουβλάκια λαχανικών

Εκτός από τα κλασικά καναπεδάκια και τα πλατό τυριών, μια πιατέλα με λαχανικά θα εκπλήξει ευχάριστα τους οπαδούς της υγιεινής διατροφής. Αγγούρι και κατόρο κομμένα σε λωρίδες κι άλλα λαχανικά συνοδευόμενα από ντιπ γιαουρτιού είναι μια πολύ ωραία ιδέα.

Πρόταση: Σουβλάκια λαχανικών

* Φρουτοσαλάτα

Φτιάξε φρουτοσαλάτα και σέρβιρέ τη σε μικρά ατομικά μπολάκια στους καλεσμένους σου. Είναι μια έξτρα δροστιστική και καλοκαιρινή ιδέα ακόμη και για τα πάρτι!

Πρόταση: Φρουτοσαλάτα πολύχρωμη

* Τυρί & κρακεράκια

Εύκολο γρήγορο, γευστικό και κυρίως υγιεινό. Κόψε λωρίδες τυριού και σέρβιρέ τις μαζί με σπιτικά κρακεράκια κι όχι από τα έτοιμα του εμπορίου. Σου δίνουμε δύο ωραίες ιδέες για κρακεράκια που θα αφήσουν εποχή.

Πρόταση: Κράκερ με δεντρολίβανο ή κρακεράκια με μετσοβόνε και αμύγδαλα

* Χούμους & πιτούλες

Το χούμους είναι μια επίσης γευστική και υγιεινή επιλογή. Πρόκειται για ένα ωραίο ντιπ που μπορεί να συνοδευτεί με πίτες από σουβλάκι κομμένες ή κρακεράκια. Δοκίμασε να δώσεις τη δικιά σου πινελιά κάνοντας ένα ελληνικό χούμους με φέτα.

Πρόταση: Χούμους με φέτα

* Σουφλέ λαχανικών

Αντί για το κλασικό σουφλέ ζυμαρικών, κάνε τη διαφορά και φτιάξε ένα πιο διαιτητικό αλλά εξίσου γευστικό σουφλέ λαχανικών.

Πρόταση: Σουφλέ με ανθότυρο και σπανάκι

* Κινόα

Αν νόμιζες πως η Κινόα τρώγεται μόνο νερόβραστη προφανώς και κάνεις λάθος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γεσυτικότατες σαλάτες αλλά κι ελαφριά πιάτα. Σου δίνουμε δύο ιδέες.