Αχλαδάκια Πάτμου

15.08.2016
Τα αμυγδαλωτά έχουν άλλο σχήμα

Υλικά:

Για το σιρόπι:

  • 2½ ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι ανθόνερο
  • 3 κ.σ. μέλι

Για τα αχλαδάκια:

  • 1 kg αμύγδαλα ασπρισμένα σε σκόνη
  • 2 kg φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. μοσχοκάρυδο λίγη κανέλα
  • ½ kg καρύδια κομμένα
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση: Βράζετε τα υλικά του σιροπιού για 10΄. Βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ, τα ρίχνετε στο σιρόπι και ανακατεύετε. Τα πλάθετε σε σχήμα αχλαδιού και τα περνάτε από την άχνη δύο φορές.

Συνταγή της Μαρίας Σκεμπέ