Γαμοπίλαφο (εύκολη συνταγή)

09.09.2014


Bράζουμε 1 κιλό ζυγούρι και 1 κοτόπουλο σε μερίδες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Κατόπιν, σουρώνουμε τον ζωμό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα 8 ποτήρια νερό. Μόλις βράσει, ρίχνουμε ½ κιλό ρύζι καρολίνα. Προς το τέλος, σβήνουμε με τον χυμό 2 λεμονιών και 3 κουτ. σούπας στακοβούτυρο. Το μυστικό είναι να κατεβάσουμε το πιλάφι από τη φωτιά όσο έχει ακόμη αρκετό ζουμί και όχι όταν σφίξει.