Χταπόδι με αντζούγια

17.09.2014

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα

Υλικά

-1 χταπόδι μέτριο (1 κιλού) κομμένο σε κυβάκια
-10 ντοματάκια κομμένα στα 4
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
-5 φιλέτα αντζούγιας σε μικρά κομμάτια
-1 κουτ. σούπας κάππαρη
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, τις αντζούγιες και την κάππαρη. Τα αφήνουμε για 1 λεπτό να μαλακώσουν λίγο. Στη συνέχεια, βάζουμε το χταπόδι, τα ντοματάκια και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για μία ώρα μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Αλατίζουμε με προσοχή και σερβίρουμε.