Σούπα με ανάμεικτα μανιτάρια

19.11.2014

Υλικά

Για 4 άτομα

  • 500 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (σαμπινιόν, πλευρότους, portobello, κ.λπ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 20 ml κονιάκ
  • 600 ml ζωμό κότας
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο (chive)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το 1/3 της ποσότητας των μανιταριών από την κατσαρόλα, σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τον ζωμό κότας και βράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια που είχαμε αφαιρέσει και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Tip

Για ακόμη πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε και αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι, τα οποία θα μουλιάσουμε για μισή ώρα περίπου στο κονιάκ πριν τα χρησιμοποιήσουμε.