Πώς θα φτιάξεις φαγώσιμα σκουφάκια του Αι Βασίλη

22.12.2014
Ψάξαμε και βρήκαμε και φέτος μια υπέροχη ιδέα για χριστουγεννιάτικες δημιουργίες: τα σκουφάκια του Αι Βασίλη! Και μπορεί εκ πρώτης όψεως να σου φαίνονται μπελαλίδικα είναι όμως πανεύκολα και δε χρειάζονται ιδιαίτερο κόπο, ούτε ειδικά εργαλεία κι υλικά.

Την ιδέα βρήκαμε στο hungry happenings και σου την παρουσιάζουμε βήμα-βήμα.

Τι θα χρειαστείς

Τα βασικά σου υλικά είναι δύο: λευκή σοκολάτα και... μικρά μπισκοτένια χωνάκια παγωτού, από αυτά που πωλούνται στα σουπερμάρκετ. Πιο συγκεκριμένα θα χρειαστείς

Υλικά

* Χωνάκια παγωτού
* Λευκή κουβερτούρα
* Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Σκεύη

*Φούρνος μικροκυμάτων
*Ψηλό μεγάλο ποτήρι για να χωρά μέσα το χωνάκι
* Σπάτουλα ή μαχαίρι

Πώς θα τα φτιάξεις

Βάζεις τα χωνάκια μέσα στα μικροκύματα για 10-20 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με το φούρνο. Για ασφάλεια άσε τα για 10 δευτερόλεπτα κι αν δεις ότι δεν έχουν μαλακώσει αρκετά συνεχίσεις με 5ή 10 δευτερόλεπτα έξτρα.

Όταν τα χωνάκια θα έχουν μαλακώσει αρκετά, με μικρή κίνηση και ήρεμα λύγισε τα χωνάκια έτσι ώστε να σχηματιστεί το σχήμα του σκούφου που πέφτει από τη μια πλευρά. Επειδή τα χωνάκια θα είναι καυτά μη ξεχάσεις να φορέσεις γάντια.

Στη συνέχεια λιώσε λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια χρωμάτισέ τη με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Προσοχή μόνο: μη χρησιμοποιήσεις όλη τη σοκολάτα, θα χρειαστείς λίγη σε λευκό χρώμα για τις λεπτομέρεις του σκούφου - τις φουντίτσες και τη βάση του.

Έχοντας τη σοκολάτα σε ένα βαθύ σκεύος όπως πχ κάποιο μπολ, βουτάς κάθε χωνάκι - πιάνοντάς το από τη βάση, με την κορυφή του προς τα κάτω- μέσα στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθεί σχεδόν ολόκληρο. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με κάθε χωνάκι. Στη συνέχεια το βγάζεις, το τοποθετείς σε λαδόκολλα και τα βάζεις στην κατάψυξη.

Συμβουλή: Αν έχεις πολλά χωνάκια φτιάξε τα σε... δόσεις. Αν τα χωνάκια που πέρασες με σοκολάτα μείνουν αρκετά εκτός κατάψυξης μπορεί να στάξει η σοκολάτα και να κάνουν στάμπες. Επίσης, μη τα αφήσεις μέσα στην κατάψυξη για περισσότερο από 3 με 5 λεπτά για να αποφύγεις σπασίματα.

Μόλις στεγνώσουν τα σκουφάκια σου, λιώσε και την υλόλοιπη λευκή σοκολάτα. Πάρε μια μικρή σπατουλίτσα ή ένα μαχαιράκι και πέρνα μια λευκή επίστρωση στο ακάλυπτο μέρος, στη βάση του κώνου και φτιάξε μια λευκή φουντίτσα στην κορυφή. Άσε να στεγνώσει η σοκολάτα και οι σκούφοι του Αι Βασίλη είναι έτοιμοι!