Κοτόπουλο με φρέσκα κρεμμυδάκια και σέσκουλα

21.01.2015
Δημιουργούμε μοναδικές συνταγές με πρώτη ύλη το κοτόπουλο, που όπως λένε είναι σαν ένα λευκός καμβάς πάνω στον οποίον ο κάθε σεφ μπορεί να δημιουργήσει ένα λαχταριστό έργο τέχνης.

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1 κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
  • 5 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 300 γρ. σέσκουλα καθαρισμένα
  • 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και βγάζουμε από την κατσαρόλα. Ριχνουμε στο σκεύος τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, σοτάρουμε για 5 λεπτά και τις πατάτες για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό και τα κομμάτια κοτόπουλου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε σκεπασμένο για 50 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα σέσκουλα σε λωρίδες και μαγειρεύουμε για 10 ακόμα λεπτά. Λιώνουμε με πιρούνι τις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Προσθέτουμε το βούτυρο στον πουρέ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο ένα κομμάτι κοτόπουλου με σέσκουλα και γαρνίρουμε με τον πουρέ και λίγη σάλτσα.

Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης