Κοτόπουλο με μουστάρδα και πετιμέζι

26.01.2015
Δημιουργούμε μοναδικές συνταγές με πρώτη ύλη το κοτόπουλο, που όπως λένε είναι σαν ένα λευκός καμβάς πάνω στον οποίον ο κάθε σεφ μπορεί να δημιουργήσει ένα λαχταριστό έργο τέχνης.

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 10 κόκκους μπαχάρι και 10 πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • Αλάτι

Eκτέλεση

Bάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου σε φαρδύ τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τα ροδίζουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές. Παράλληλα, αναμειγνύουμε σε μπολ το κρασί, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το αλάτι και τους κόκκους μπαχαριού και πιπεριού, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό κότας. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.

Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης