Αυθεντική ιταλική σοκολάτα: Η διαφορά

12.01.2015
Ήξερες πως η ιταλική ζεστή σοκολάτα ρόφημα είναι διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε; Η διαφορά είναι στην τεχνική αλλά και στην υφή της σοκολάτας.

Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς ζεστή σοκολάτα, είναι ένα ρόφημα με γάλα, ζάχαρη και κακάο με κάπως πιο πηχτή υφή από τον καφέ, σωστά; Για τους Ιταλούς όμως η σοκολάτα είναι πραγματικά πηχτή, πολύ περισσότερο απ΄ότι την έχουμε συνηθίσει.

Για να καταλάβεις τι εννοούμε κάνε ένα μικρό πείραμα: Βάλε στη μηχανή αναζήτησης πχ του google στα ελληνικά "ζεστή σοκολάτα" και δες τις εικόνες που εμφανίζονται (για να μη σε βάζουμε σε έξτρα κόπο κάναμε τη δουλειά για εσένα, κάνε κλικ εδώ για να δεις τις φωτογραφίες). Στη συνέχεια επανάλαβε την αναζήτηση με την αντίστοιχη ιταλική "cioccolata calda" (για να δεις τα αποτελέσματα της αναζήτησης κάνε κλικ εδώ) και δες ιδίοις όμασι τη διαφορά. Η Ιταλική σοκολάτα είναι σαφέστατα πιο πηχτή και κρεμώδης από αυτή που γνωρίζουμε.

Πώς θα την πετύχεις; Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις για να την φτιάξεις είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιείς για την κλασική σοκολάτα ρόφημα, όπως ακριβώς τη γνωρίζουμε. Η μόνη διαφορά είναι σε ένα έξτρα υλικό, ελάχιστη ποσότητα κορν φλάουρ. Για μια κούπα αυθεντικής Ιταλικής σοκολάτας ρόφημα χρησιμοποιείς 2 κουταλιές κακάο, 2 κουταλιές ζάχαρη, 1 μικρό μουταλάκι κορν φλάουρ και 1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα. Τόσο απλά...