Λουκουμαδάκια στο φούρνο

14.01.2015
Πιο τέλεια δε γίνεται

Μπορεί να σας δυσκολέψουν, μπορεί να πιστέψετε πως κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη συνταγή, και πως δεν θα βγει ποτέ έτσι όπως τα βλέπετε. Όμως στο τέλος μόλις τα βγάλετε από το φούρνο θα καταλάβετε πως είναι τα πιο νόστιμα κ τραγανά λουκουμαδάκια που έχετε φάει κ που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα τηγανητά σε γεύση, χωρίς όμως περιττά λάδια κ θερμίδες.

Και όλα αυτά γιατί τα λέω;

Κάπου στη μέση θα διαπιστώσετε πως το σχήμα τους χαλάει κ δείχνουν να διαλύονται λόγω του βρασμού. Μην πτοηθείτε. Συνεχίστε κανονικά τα βήματα της συνταγής.

Ίσως έχει πάρει το μάτι σας την μέθοδο αυτή, που πρώτα βράζουμε κάτι για λίγα λεπτά κ έπειτα το βάζουμε στο φούρνο για χρώμα. Οι πατάτες γίνονται πολύ τραγανές έτσι κ χωρίς καθόλου λάδι.
Εναλλακτικά αντί για σοκολάτα ζεσταίνουμε μέλι και περιχύνουμε για να απορροφήσουν.

Λουκουμαδάκια στο φούρνο

Υλικά

95 γρ. γάλα
95 γρ. νερό
65 γρ. μαργαρίνη
2 κ.γ σκούρα καστανή ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
αλάτι
βανίλια
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος
60 γρ. γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το νερό, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Μόλις πάρουν βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά κ ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μία ζύμη.

Αφήνουμε να κρυώσει κ πλάθουμε μικρά μπαλάκια που ρίχνουμε σε νερό που βράζει έντονα.

Τα βγάζουμε μετά από 3-4 λεπτά σε ένα τρυπητό μπολ για να στραγγίξουν.

Τα απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό φύλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Βράζουμε το γάλα κ το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Περιχύνουμε πάνω από τα ζεστά λουκουμαδάκια κ σερβίρουμε.

Διαφορετικά σερβίρουμε με μέλι.

Τη συνταγή μας έδωσε η blogger Ελένη Εντζερίδου από το food blog γεύσις