Κοχύλια με μπρόκολο και κουκουνάρι

31.03.2015
Kόβουμε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις κοχλάσει, αλατίζουμε καλά και βράζουμε το μπρόκολο για 6 λεπτά. Το αφαιρούμε από το νερό. Στο ίδιο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. κοχύλια (ζυμαρικό)
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 40 γρ. σταφίδες, 40 γρ. κουκουνάρι
  • 2 φιλέτα αντζούγια, 1 πρέζα σαφράν
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά
  • παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Kόβουμε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις κοχλάσει, αλατίζουμε καλά και βράζουμε το μπρόκολο για 6 λεπτά. Το αφαιρούμε από το νερό. Στο ίδιο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά. Παράλληλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε καλά για 8 λεπτά. Προσθέτουμε την αντζούγια, λιώνοντάς τη με ξύλινη κουτάλα καθώς συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τον ντοματοπελτέ, το νερό των ζυμαρικών, τις σταφίδες, το σαφράν και το κουκουνάρι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί για 3 λεπτά. Βάζουμε το μπρόκολο και τα ζυμαρικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.