Η κοτόσουπα της Marie Chantal είναι ό,τι πρέπει για τα πρώτα κρύα του χρόνου

30.09.2018
Η κοτόσουπα της Marie Chantal είναι ό,τι πρέπει για τα πρώτα κρύα του χρόνου
"Τα παιδιά μου λατρεύουν την κοτόσουπα, ειδικά όταν αρρωσταίνουν ενώ το τζίντζερ που προστίθεται σε αυτή τη συνταγή δίνει πραγματικά μια έξτρα τόνωση στον οργανισμό" γράφει η σύζυγος του Παύλου στο προσωπικό της blog και αποκαλύπτει τη συνταγή. Δοκιμάσέ την κι εσύ. Είναι ο κατάλληλος καιρός!

Υλικά

1 κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
5 καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
3 πράσα πλυμένα και ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
Κομμάτι περίπου 4 εκατοστών τζίντζερ ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό (μόνο τα φύλλα, χωρίς τους μίσχους)
3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
Μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Λευκό πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:
Μια χούφτα σπόρους κολοκύθας
Ελαιόλαδο

Σερβίρεται με:
Φρυγανισμένο ψωμί

Διάβασε επίσης: 8 μυστικά για τέλεια scrambled eggs

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα κάτω. Προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το τζίντζερ, το μαϊντανό και το θυμάρι. Ρίχνουμε πιπέρι. μαύρο και λευκό και χοντρό αλάτι.

2. Προσθέτουμε αρκετό νερό να καλύψει τα υλικά και αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά.

3. Μόλις πάρει βράση μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μια ώρα μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί καλά.

4. Βγάλε τον αφρό που έχει βγει στην επιφάνεια.

Δες κι αυτό: Το ελληνικό πρωινό-στραπατσάδα της Μαρί Σαντάλ

5. Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και άσε το να κρυώσει. Βγάζεις τα κόκκαλα και την πέτσα. Κόβεις ρο κρέας σε μικρά κομματάκια και το ξαναβάζεις στην κατσαρόλα.

6. Ξαναμαγειρεύεις και προσθέτεις λίγο ακόμη πιπεράκι λευκό κι αλάτι.

7. Σερβίρεις όπως είναι τη σούπα ή πολτοποιείς κρέας με λαχανικά.

8. Σερβίρεις τη σούπα με λίγο ελαιόλαδο και σπόρους κολοκύθας.