Μαρμελάδα δαμάσκηνο

05.04.2015
Πλησιάζοντας προς το Πάσχα, στη μέση της Σαρακοστής, δεν χρειάζεται να στερηθούμε τα γλυκά και σας προτείνουμε 3 μοναδικές, εύκολες, νηστίσιμες γλυκές συνταγές για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά για 2 βάζα

  • 2 κιλά φρέσκα δαμάσκηνα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)

Eκτέλεση
Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τους αφαιρούμε το κουκούτσι και τα τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε τη μαρμελάδα για 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Οταν αρχίζει να δένει, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα καθώς είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε ερμητικά με αποστειρωμένα καπάκια και τα αναποδογυρίζουμε για να φύγει ο αέρας. Αν θέλουμε μπορούμε να αρωματίσουμε τη μαρμελάδα μας με ελάχιστη κανέλα.

Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης