Χαλβάς του μπακάλη - παγωτό

26.06.2015
Παγώνουμε στην κατάψυξη το μεταλλικό δοχείο στο οποίο θα βάλουμε το παγωτό. Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη.

Υλικά για 8 άτομα

  • 2 κονσέρβες σαντιγί φυτική
  • 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 250 γρ. χαλβά από ταχίνι
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Εκτέλεση

Παγώνουμε στην κατάψυξη το μεταλλικό δοχείο στο οποίο θα βάλουμε το παγωτό. Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη. Αναμειγνύουμε σε μπολ τα δυο είδη γάλακτος και την κρέμα. Προσθέτουμε την έτοιμη σαντιγί και αναμειγνύουμε καλά. Θρυμματίζουμε τον χαλβά και τον προσθέτουμε με την καρυδόψιχα και το μέλι στο μείγμα του παγωτού. Ανακατεύουμε, μεταφέρουμε το μείγμα στο μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Επειτα από μία ώρα, ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και το αφήνουμε για όλο το βράδυ.