Ομελέτα φούρνου

11.01.2016
Αγαπημένο και γρήγορο στην προετοιμασία του υλικό, μας λύνει τα χέρια όταν θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο και γευστικό χωρίς να πρέπει να σπαταλήσουμε πολλή ώρα στην κουζίνα.

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ)

  • 4 αβγά
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 λουκάνικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο για το άλειμμα

Eκτέλεση
Σπάμε τα αβγά σε μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε με το βούτυρο ένα πυρέξ ή ένα ταψί φούρνου διαμέτρου 14-16 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του μπολ. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα η ομελέτα. Σερβίρεται αμέσως και συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book