Αβγά μάτια με πικάντικη σάλτσα

11.01.2016
Αγαπημένο και γρήγορο στην προετοιμασία του υλικό, μας λύνει τα χέρια όταν θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο και γευστικό χωρίς να πρέπει να σπαταλήσουμε πολλή ώρα στην κουζίνα.

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

  • 4 αβγά
  • 1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτα με σκόρδο και βασιλικό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού χαρίσα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την έτοιμη σάλτσα με το ελαιόλαδο, τη χαρίσα, το κύμινο, αλατοπίπερο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά της για 5 λεπτά. Τη μοιράζουμε σε 4 ατομικά σαγανάκια και σπάμε στο καθένα από 1 αβγό. Καλύπτουμε το ασπράδι με λίγη σάλτσα, προσέχοντας να μη σπάσουμε τον κρόκο. Ψήνουμε για 8 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει το ασπράδι, αλλά ο κρόκος να μείνει μελάτος.

Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί φέτα.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book