Σουφλέ πατάτας με μπέικον

20.01.2016

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ)

  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 350 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 6 αβγά
  • 500 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • πιπέρι, αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • φρυγανιά τριμμένη

Eκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες, με λίγο αλάτι. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο και ελαφρά πασπαλισμένο με τη φρυγανιά, ή σε ατομικά φορμάκια. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τον κύβο σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει ο κύβος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το μπέικον, τα αβγά αναμεμειγμένα με το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις βρασμένες πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 45 λεπτά.