Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

25.01.2016

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο

1 μάτσο άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

1 μάτσο καυκαλήθρες ψιλοκομμένες

1 μάτσο μυρώνια ψιλοκομμένα

5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 κομμάτι πορτοκαλόφλουδα λιωμένη

1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη

2 αβγά

1 φλιτζάνι γιαούρτι

1/2 φλιτζάνι λάδι

2-3 φλιτζάνια (περίπου) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε λεκάνη όλα μαζί τα χόρτα και τα τρίβουμε με τα χέρια με λίγο αλάτι να μαραθούν καλά. Στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τα κρεμμυδάκια, την πορτοκαλόφλουδα, τη φέτα, τα αβγά, το γιαούρτι, το λάδι, λίγο αλάτι (με προσοχή), πιπέρι και όσο αλεύρι χρειάζεται για να σχηματιστεί μια ζύμη λεία και ομογενής (σαν τη ζύμη του κέικ). Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και στρώνουμε μέσα του το μείγμα. Ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Αν θέλουμε, μπορούμε να αδειάσουμε το μείγμα σε ταψί για μάφιν και να φτιάξουμε περίπου 30 μικρά σπανακοπιτάκια.