Μπενουά Βιολιέ: Τα βραβεία & το προσωπικό δράμα του αυτόχειρα σεφ

03.02.2016
Πρόσφατα είχαμε κάνει αφιέρωμα στον βραβευμένο σεφ με αφορμή τη διάκριση του εστιατορίου που είχε ο ίδιος με τη συζυγό του Μπριζίτ.

Το ακριβό ρεστοράν είχε έρθει πρώτο στη λίστα της γαλλικής La Liste με τα χίλια καλύτερα στον κόσμο.

Σήμερα ήρθε η τραγική είδηση για την απώλεια του μεγάλου σεφ που φέρεται να αυτοκτόνησε βάζοντας τέλος στη ζωή του με όπλο.

Ο Βιολιέ που έφυγε από τη ζωή με αυτόν τον τραγικό τρόπο σε ηλικία μόλις 44 ετών είχε αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του κι ήταν πρότυπο σεφ για ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους στο χώρο.

Είχε ξεκινήσει την καριέρα του δίπλα στον διάσημο Ντιντιέ Στεφάν ενώ μέντοράς του κι ο άνθρωπος που τον οδήγησε στην κορυφή υπήρξε ο Φίλιπ Ροσά, τον οποίο ο ίδιος αποκαλούσε δεύτερο πατέρα.

Ο Μπενούά Βιολιέ είχε περάσει από πολλά φημισμένα γαλλικά εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας όπως για παράδειγμα τα Robuchon, Lenôtre, Fauchon, le Ritz και το la Tour d'Argent αλλά και το ελβετικό l'Hôtel-de-Ville, βραβευμένο με τρία αστέρια μισελέν.

Όπως λέγεται η ψυχική υγεία του διάσημου σεφ είχε το τελευταίο διάστημα κλονιστεί μετά το θάνατο του πατέρα του αλλά και του μέντορά του Φίλιπ Ροσά, που υπεραγαπούσε. Τίποτα βέβαια δνε προμήνυε το τραγικό αυτό τέλος.

Ο πλανήτης είναι ορφανός από αυτόν τον διακεκριμένο σεφ, τον Μπενουά Βιολιέ", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γάλλος σεφ Mαρκ Βερά κι αν κρίνουμε από τις δημιουργίες του έχει απόλυτο δίκιο.

Θυμήσου μερικά από τα διάσημα πιάτα του σεφ και πάρε μια γεύση έστω και εικονική από τα πιάτα και τους χώρους του πολυτελούς εστιατορίου του. ΔΕΣ ΤΗ PHOTO GALLERY ΕΔΩ.