Γαρίδες στον φούρνο με σκόρδο

16.03.2016
Η Καθαρά Δευτέρα που σηματοδοτεί και την έναρξη της Σαρακοστής έφτασε! Τα θαλασσινά κυριαρχούν στο τραπέζι τής πρώτης μέρας της μεγάλης νηστείας, χωρίς βέβαια να λείπουν η παραδοσιακή λαγάνα και η ταραμοσαλάτα.

ΥΛΙΚΑ

• 8 γαρίδες φρέσκες
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 πιπεριές τσίλι φρέσκες
• 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 10 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 σφηνάκι ούζο
• 1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας ή νερό
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και πετάμε την ουρά. Τους αφαιρούμε το εντεράκι, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Ζεσταίνουμε το λάδι στον φούρνο μαζί με τον ζωμό σε ρηχό πήλινο σκεύος. Ρίχνουμε τις γαρίδες, το τσίλι και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Βγάζουμε, ρίχνουμε το ούζο και ξαναψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Γαρνίρουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book