Κουκιά στιφάδο

21.03.2016

Υλικά

  • ½ κιλό κουκιά
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 3 πατάτες
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Zεματίζουμε τα κουκιά και στη συνέχεια τα μισοβράζουμε. Στραγγίζουμε τα κουκιά και τα αφήνουμε. Bάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα τσιγαρίζουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε τις πατάτες. Συνεχίζουμε για λίγο το τσιγάρισμα, σβήνουμε με την ντομάτα, ρίχνουμε και τις 3 κουταλιές του πελτέ, και μαγειρεύουμε μέχρι να μισοψηθούν οι πατάτες. Προσθέτουμε τα κουκιά και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο νερό. Τέλος, βάζουμε τα δαφνόφυλλα, αλάτι, μπόλικο πιπέρι και μαγειρεύουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.