Σαρδέλες με κολοκυθάκια

18.04.2016

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 3 ντομάτες μεγάλες ώριμες
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ή 1 ποτηράκι ούζο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από εντόσθια και λέπια, τους αφαιρούμε κεφάλι και κόκαλο με μία κίνηση, τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Βγάζουμε από τις ντομάτες τα σπόρια και τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Αλείφουμε ένα ταψί με το μισό ελαιόλαδο, αραδιάζουμε μέσα τα κολοκυθάκια το ένα πλάι στο άλλο και τα αλατίζουμε. Στρώνουμε από πάνω τις σαρδέλες, περιχύνουμε με την ντομάτα και το κρασί ή το ούζο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Προσθέτουμε το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου.