To μυστικό για να αποφλοιώνεις τα ρεβίθια

25.10.2016
Λατρεύεις τα ρεβίθια αλλά όλη η διαδικασία θεωρείς ότι είναι μπελάς; Δες πώς μπορείς να τα αποφλοιώνεις εύκολα χωρίς να χάνεις χρόνο.

Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείστε κάθε φορά που θέλετε να μαγειρέψετε ρεβίθια. Μάθε το μυστικό!

* Για να αποφλοιώσετε τα ρεβίθια, κάτι που τα καθιστά πιο βραστερά αλλά και πιο εύπεπτα, πρώτα τα μουλιάζετε για αρκετές ώρες.

* Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πετσέτα μαζί με μια κουταλιά αλάτι χοντρό.

* Κατόπιν κλείνετε την πετσέτα σφιχτά και την τρίβετε δυνατά με γρήγορες κυκλικές κινήσεις πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

* Μετά το ξεφλούδισμα, ρίχνετε τα ρεβίθια σε τρυπητό σουρωτήρι και τα ξεπλένετε καλά.

Τόσο γρήγορα, τόσο εύκολα!


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 150

Update: Οκτώβριος 2016