5+1 καφετέριες σε καταπράσινα πάρκα & κήπους (γιατί ακόμη έχει λιακάδα)

11.11.2016
Από τη Δημητρα Γκούντρα Μπορεί να είναι μέσα Δεκέμβρη, να έριξε χαλάζι και τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν τα πρωινά όμως επιμένουν να είναι ηλιόλουστα κι εδώ που τα λέμε αυτό δε μας χαλάει καθόλου! Είναι άλλωστε ο κατάλληλος καιρός για εξορμήσεις σε πάρκα..

Σου προτείνουμε 5 απίθανα πάρκα & κήπους που διαθέτουν καφετέρια για να συνδιάσεις περίπατο με χαλαρό καφεδάκι.

Βοτανικός κήπος

Στο Χαιδάρi βρίσκεται ο θαυμαστός κόσμος του Βοτανικού Κήπου που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε ενα μεγάλο αριθμό από φυτικά είδη που συναντάμε σε διάφορες περιοχές του πλανήτη αλλά και το φυσικό οικοσύστημα που για πολλές δεκαετίες διατηρεί και μας μεταφέρει άθικτη την ομορφιά του Αττικού τοπίου. Διαθέτει μάλιστα και καντίνα-καφετέρια - το The Garden cafe - για καφεδάκι μέσα στη φύση.

Άλσος Γουδή

Έχεις ποτέ επισκεφτεί το Άλσος Γουδί; Η πρόσβαση είναι εύκολη με αμάξι (και με τα πόδια από το σταθμό του μετρό κατεχάκη αν έχετε όρεξη για περπάτημα και οι επιλογές για μικρούς και μεγάλους αρκετές. Στο πάρκο θα βρεις και την καφετέρια YaCafe που προσφέρει επιλογές για κάθε ανάγκη: δίπλα σε παιδότοπο για όσους έχουν παιδάκια και τις πιο ήσυχες γωνιές για όσους θέλουν ν΄απολαύσουν ένα ήσυχο πρωινό.

Άλσος Παπάγου

Από τις πιο γνωστές καφετέριες των Βορείων Προαστίων μέσα σε καταπράσινη όαση είναι και το Piu Verde. Οι περισσότεροι βέβαια κάνουν το λάθος να πιουν τον καφέ και να φύγουν. Προτείνουμε να περιηγηθείτε στο άλσος. Αξίζει.

Πάρκο Ελευθερίας

Από τα πιο εύκολα προσβάσιμα πάρκα είναι το πάρκο Ελευθερίας - θα τολμήσω να πω στην καρδιά της Αθήνας. Η καταπράσινη έκταση που ίσως δεν έχεις μπει στον κόπο να εξερευνήσεις πίσω από την είσοδο/έξοδο του σταθμού του μετρό Μέγαρο Μουσικής κρύβει εκπλήξεις κι ενδέικνυται για πρωινό περίπατο και "ηλιοθεραπεία" στο γρασίδι. Και για όσους επιθυμούν καφεδάκι σε μαγαζί το κρυμμένο cafe "Το Πάρκο" είναι μια καλή λύση.

Εθνικός Κήπος

Τι πρώτο που σκέφτεται κανείς όταν ακούει Εθνικός Κήπος & καφετέρια είναι η Αίγλη Ζαππείου που εδώ και χρόνια συγκεντρώνει τους Αθηναίους για καφεδάκι τόσο τα Σαββατοκύριακά όσο και τις καθημερινές. Η αλήθεια είναι πως ο Εθνικός κήπος παραμένει από τις πιο safe επιλογές για περίπατο και βόλτα ακόμη και χωρίς τις πάπιες που υπήρχαν στη λιμνούλα πάλαι ποτέ... Τώρα απλά αερκούμαστε στα χελωνάκια.

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Μπορεί ακόμη να μην έχουν στηθεί η καφετέρια και το εστιατόριο (όπως προβλέπεται να γίνει στο μέλλον στις εγκαταστάσεις), οι καντίνες όμως δίνουν μια καλή λύση για όποιον θέλει ν΄απολαύσει τον καφέ του σε ένα περιβάλλον που συνδιάζει τον πολιτισμό, το παιχνίδι, τους ήχους και τ΄αρώματα της φύσης. Μια βόλτα στο κανάλι, η επίσκεψη στην έκθεση που φιλοξενεί το πάρκο αλλά και παιχνίδι στο γκαζόν και στα διάφορα επιβάλλεται.