Κιμαδόπιτα

14.11.2016

Υλικά:

• 1 πακέτο φύλλα κρούστας

• 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

• 1 πράσο ψιλοκομμένο

• 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο

• 1 φλιτζ. ρώγες λευκού σταφυλιού λευκού • 1 φλιτζάνι γιαούρτι

• 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

• 4 ασπράδια αβγών

• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

• 1 κρόκο αβγού

• 1/2 φλιτζάνι μαυροκούκι

Eκτέλεση:

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ. Στρώνουμε τα φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο, ένα ένα, φροντίζοντας να εξέχουν όσο τα τοιχώματα. Κρατάμε 5 φύλλα για την κάλυψη. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για 8 λεπτά, ανακατεύοντας με κουτάλα, μέχρι να γίνει σπυρωτός. Σοτάρουμε μαζί του το πράσο και το κρεμμύδι. για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το σταφύλι και εφόσον έχει εξατμιστεί το κρασί κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε σε μπολ καλά το γιαούρτι με τα ασπράδια και τον κρόκο ελαφρώς χτυπημένα και αναμειγνύουμε με τον κιμά. Στρώνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα. Χαράζουμε βαθιά, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.