Καβουράκια

18.06.2009
Εύκολη και γρήγορη νοστιμιά

Τι έχουμε:

  • 6 στρογγυλά ψωμάκια για σάντουιτς (πανίνι)
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 12 φέτες προσούτο
  • 10 φέτες σαλάμι αέρος
  • 5 φύλλα κατσαρό μαρούλι φριζέ
  • 5 φύλλα ρόκας
  • 5 ελιές

Τι κάνουμε:

Πλένουμε καλά το μαρούλι φριζέ, τα φύλλα ρόκας, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε με τα δάχτυλά μας. Κατόπιν κόβουμε τις ελιές στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε στο κάτω μέρος τους κομμάτια από το κατσαρό μαρούλι.

Στα μισά προσθέτουμε μερικά φύλλα ρόκας, 3 φέτες σαλάμι και μερικές ελιές. Στα άλλα μισά προσθέτουμε από 2 φέτες προσούτο αντί για σαλάμι.

Στη συνέχεια μοιράζουμε σε όλα τα σάντουιτς τη μαγιονέζα Hellmanns Real, κλείνουμε με το επάνω μέρος τους και τα σερβίρουμε σε δύο διαφορετικές πιατέλες ανάλογα με τη γέμισή τους.

Συμβουλή
Αντί για ολόκληρες ελιές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πατέ ελιάς.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νεμέας.