Σάντουιτς με θαλασσινά

10.09.2009
Για τους λάτρεις των θαλασσινών!

Τι έχουμε:

  • 2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως
  • 5 γαρίδες Νο 3
  • 1/3 φλιτζ. καβουρόψιχα
  • 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι

Τι κάνουμε:

Σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις γαρίδες για περίπου 7 λεπτά. Πλένουμε καλά τα φύλλα μαρουλιού και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Μόλις βράσουν οι γαρίδες, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κεφάλι τους και το κέλυφος και τις ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι. Ρίχνουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ, προσθέτουμε την καβουρόψιχα, τη μαγιονέζα Hellmanns Real, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι την κόρα από τις φέτες του τοστ και βάζουμε επάνω στη μια, μια στρώση από φύλλα μαρουλιού.

Απλώνουμε από πάνω το μείγμα μαγιονέζας και άλλη μια στρώση από φύλλα μαρουλιού. Κλείνουμε τα σάντουιτς με τη δεύτερη φέτα του τοστ.

Κόβουμε τα σάντουιτς με ένα κοφτερό μαχαίρι σε τέσσερα τρίγωνα κομμάτια και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Συμβουλή
Το ψωμί του τοστ μπορεί να αντικατασταθεί και με ψωμί τσιαπάτα.

Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.