Μπέργκερ με γαλοπούλα

19.03.2009
Για να ενθουσιάσουμε τους μικρούς μας φίλους!

Τι έχουμε:

  • 4 ψωμιά για χάμπουργκερ με σουσάμι
  • 2 φιλέτα στήθος γαλοπούλας
  • 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 1 αβγό
  • 2 ντομάτες
  • 1/2 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
  • 3 φύλλα μαρούλι
  • 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε καλά με νερό το φιλέτο γαλοπούλας, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σαν χάμπουργκερ.

Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο και στη συνέχεια βουτάμε τα φιλέτα γαλοπούλας πρώτα στο αβγό και από τις δύο πλευρές και κατόπιν στο πιάτο με την τριμμένη φρυγανιά πιέζοντάς τα ελαφρά ώστε η φρυγανιά να κολλήσει επάνω τους και τα αλατοπιπερώνουμε.

Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα ταψάκι αλειμμένο με βιτάμ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά

Στο μεταξύ πλένουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Στη συνέχεια πλένουμε και στεγνώνουμε την ντομάτα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Τέλος κόβουμε τα ψωμιά για χάμπουργκερ στη μέση και βάζουμε στο κάτω μέρος τους τα φύλλα μαρουλιού και ένα φιλέτο γαλοπούλας στο καθένα.

Κατόπιν απλώνουμε επάνω τους τη μαγιονέζα Hellmanns Real και τις φέτες ντομάτας.

Κλείνουμε τα μπέργκερ με το επάνω μέρος του ψωμιού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Ιδανικό συνοδευτικό είναι οι τηγανητές πατάτες.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.