Ευθύμης Μπλέτσας: "Εχω φάει τηγανητές ακρίδες"

09.01.2009
Εχει λίγες μέρες που επέστρεψε από το Μπαχρέιν. Τα ταξίδια του δεν έχουν τελειωμό. Αλλωστε, είναι η μεγάλη του αγάπη μαζί με τη μουσική και τη μαγειρική.

Εχει λίγες μέρες που επέστρεψε από το Μπαχρέιν. Τα ταξίδια του δεν έχουν τελειωμό. Αλλωστε, είναι η μεγάλη του αγάπη μαζί με τη μουσική και τη μαγειρική.

Ο Ευτύχης Μπλέτσας τα συνδυάζει και τα τρία στην εκπομπή «Η κουζίνα της μαμάς», που προβάλλεται κάθε Σάββατο στη 1.00 μ.μ. στον ALPHA.

Από τα μικράτα του περνούσε περισσότερες ώρες στην κουζίνα παρά στο δωμάτιό του.

Τελικά δεν είναι τυχαίο. Ο Ευτύχης όταν φεύγει για σπουδές στην Αγγλία στριμώχνει κάπου στα υπάρχοντά του και τις συνταγές της μαμάς του.

Αυτές ήταν η σωτήρια σχεδία που τον έσωσε από τα μανιασμένα κύματα του φαστ φουντ. Ο Ευτύχης τις αξιοποίησε στο έπακρο, ενώ προσέθεσε και τη δική του φαντασία.

Ομως δεν αρκείται μόνο στη γεύση του φαγητού, αλλά δίνει έμφαση στην ποιότητα και στα οφέλη της τροφής. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία που έχει ενστερνιστεί, καλό φαγητό είναι αυτό που υπηρετεί -με μέτρο και ισορροπία- την απόλαυση με τη σωστή διατροφή και συνδυάζει τη μαγειρική τέχνη και γνώση με την ελευθερία και την έμπνευση.

Ο τίτλος της εκπομπής αντικατοπτρίζει μια άλλη φιλοσοφία. Αυτήν της θαλπωρής του σπιτιού, των οικογενειακών συμποσίων και το απλό καθημερινό φαγητό. Το πιο εντυπωσιακό φαγητό που έφαγε είναι ακρίδες τηγανητές με μπαχαρικά!

Τονίζει βέβαια ότι δεν πρόκειται απλά για δοκιμή, αλλά για μια διαφορετική εμπειρία. Σχετικά με όλους αυτούς τους προορισμούς που έχει επισκεφθεί, κουβαλά θύμησες από ανθρώπους, μυρωδιές, εικόνες και συναισθήματα. Τέλος, μας αποκαλύπτει ότι στα σκαριά έχει κάτι ξεχωριστό.

Συνταγές βασισμένες στο μήλο!