Χιονισμένες αγκινάρες

30.12.2008

Ατομα: 4
Χρόνος παρασκευής: 30

ΥΛΙΚΑ:

  • 10 αγκινάρες (κατεψυγμένες)
  • 500 ml ζωμό κότας ή βοδινού
  • 200 γρ. ένταμ
  • 200 γρ. γκούντα
  • 200 γρ. έμενταλ
  • 200 γρ. γραβιέρα αλμυρή
  • 50 - 100 γρ. βούτυρο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τα τυριά αφού τα έχουμε τρίψει από την χοντρή μεριά του τρίφτη.

Βράζουμε τις αγκινάρες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις κατεψυγμένες αγκινάρες που είναι προβρασμένες και χρειάζονται μόνο ένα κάψιμο σε βραστό νερό).

Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τις αγκινάρες στο ταψί.

Περιχύνουμε με ένα κουτάλι σούπας τον ζωμό πάνω στις αγκινάρες.

Κατόπιν τοποθετούμε πάνω τους τα τυριά.

Παίρνουμε λίγο βούτυρο και το τοποθετούμε πάνω σε κάθε αγκινάρα.

Περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος και τις βάζουμε στον φούρνο για 10 στους 180 βαθμούς.

Γιώργος Παπαχατζής