Η σούπα της καλής μαμάς

19.03.2009

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 2 λίτρα νερό
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 3-4 φύλλα λάχανο σε κομμάτια
  • 2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια καρότα σε κύβους
  • 1 πράσο κομμένο σε κομματάκια
  • 1/2 κιλό γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
  • Λίγο σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι επάνω σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίσουν να βράζουν, ρίχνετε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά.

2. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να χυλώσει ελαφρά η σούπα.

3. Μπορείτε να την αλέσετε με το μίξερ χειρός (μπαστούνι) και να τη σερβίρετε ζεστή σε βαθιά πιάτα ή μπολ.