Σοκολατάκια με τσάι

17.02.2009
Διαφορετικά και τόσο αρωματικά!

Τι έχουμε:

  • 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φακελάκι Forest Fruit Τea Lipton
  • 3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • 3 κουταλιές κακάο

Για το πασπάλισμα:

  • 2 φλιτζ. κακάο

Τι κάνουμε:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε λίγο.

Στη συνέχεια βυθίζουμε 4 με 5 φορές το φακελάκι Forest Fruit Τea Lipton έτσι ώστε να αφήσει το άρωμα και τη γεύση του.

Βγάζουμε το φακελάκι και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του για να κρατήσει το άρωμα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπείν- μαρί και προσθέτουμε το Βιτάμ, ανακατεύοντας συνέχεια.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά ώστε να κρυώσει.

Κατόπιν προσθέτουμε τις 3 κουταλιές κακάο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.

Αφήνουμε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα, φτιάχνουμε μικρές μπάλες και τις πλάθουμε λίγο με το χέρι μας για να πάρουν στρογγυλό σχήμα.

Τις βουτάμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το κακάο ώστε να καλυφθούν από αυτό.

Απλώνουμε τα σοκολατάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν καλά.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για κουβερτούρα, σοκολάτα γάλακτος.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Τσάι με άρωμα φρούτων του δάσους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ