Φωλιά αχλαδιού

22.01.2009
Γεμάτη γεύση!

Τι έχουμε:

  • 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
  • 3 αχλάδια
  • 1 φλιτζ. μαρμελάδα ροδάκινο
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • αλεύρι για τον πάγκο

Για το γαρνίρισμα:

  • ζάχαρη άχνη
  • ανθότυρο
  • φραγκοστάφυλο

Τι κάνουμε:

Βγάζουμε το φύλλο της σφολιάτας από το ψυγείο και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Αλευρώνουμε έναν πάγκο και απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας.

Ακουμπάμε ανάποδα ένα πιατάκι τσαγιού πάνω στο φύλλο και με ένα μαχαιράκι κόβουμε δυο στρογγυλά κομμάτια.

Στη συνέχεια, βάζουμε ένα πιατάκι του καφέ ανάποδα πάνω στο ένα από τα κομμένα κομμάτια του φύλλου, κόβουμε περιμετρικά με ένα μαχαιράκι και βγάζουμε το εσωτερικό ώστε να δημιουργήσουμε ένα στεφάνι.

Αλείφουμε με ένα πινελάκι λίγο Βιτάμ λιωμένο το ολόκληρο κομμάτι και βάζουμε επάνω το στεφάνι σφολιάτας.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο φύλλο σφολιάτας.

Βάζουμε τις φωλιές σφολιάτας σε ένα ταψί αλειμμένο με Βιτάμ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου ροδίσουν ελαφρά και φουσκώσει το στεφάνι.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά τις φωλιές να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες σε σχήμα μισοφέγγαρου. Απλώνουμε στην επιφάνεια κάθε φωλιάς μαρμελάδα ροδάκινο και από πάνω βάζουμε φέτες αχλαδιού.

Βάζουμε πάλι το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά έτσι ώστε να γκρατιναριστούν οι φέτες του αχλαδιού και οι φωλιές πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 2-3 λεπτά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη τις φωλιές και τις σερβίρουμε με κομμάτια ανθότυρου και φραγκοστάφυλα.

Συμβουλή
Συνοδεύουμε τις φωλιές αχλαδιού με αρωματικό ρόφημα βοτάνων African Dream Lipton για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Αρωματικό ρόφημα βοτάνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ