Κουνουπίδι καπαμά

10.10.2011

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • Ένα μεγάλο κουνουπίδι
  • 2 λεμόνια 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτές
  • Κανέλα Πιπέρι Αλάτι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια. Το στραγγίζετε, το βάζετε μέσα σε μια λεκάνη, το αλατίζετε και το περιχύνετε με το χυμό των λεμονιών.

Τα αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.

2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει ρίχνετε μέσα το κουνουπίδι και το σοτάρετε καλά.

3. Το αδειάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λάδι του.

4. Λιώνετε στο τηγάνι τον ντοματοπελτέ με λίγο νερό, την αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις και τη ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κουνουπίδι.

Πασπαλίζετε λίγη κανέλα και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.

5. Σερβίρετε σαν ορεκτικό με ζεστό χωριάτικο ψωμί ή σαν κύριο πιάτο με στρογγυλές τηγανητές πατάτες.