Χαλβάς με αλεύρι

14.05.2009
Ενα από τα πλέον παραδοσιακά γλυκά!

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ
  • 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρο
  • 1/2 φλιτζ. λάδι
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 κουταλιές λάδι για τη φόρμα

Για το γαρνίρισμα:

  • 2 κουταλιές κανέλα
  • 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ολόκληρα
  • κρέμα σαντιγί

Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας συχνά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι Για Ολες τις Χρήσεις Αλλατίνη με το σιμιγδάλι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μέχρι να κάψει.

Μόλις κάψει ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα.

Μόλις ροδίσει το αλεύρι και το σιμιγδάλι προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σιρόπι και την κανέλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα αλειμένη με λάδι.

Τον σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κατόπιν ξεφορμάρουμε τον χαλβά σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα, μερικά ολόκληρα αμύγδαλα και κρέμα σαντιγί.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και μερικά αμύγδαλα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ κανέλας.