Σβιγγοτουλουμπάκια

04.09.2009
Παλιό και αγαπημένο!

Τι έχουμε:

  • 4 φλιτζ. αλεύρι EXTRA δυνατό ΑΛΛΑΤΙΝΗ
  • 2 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 2 1/2 φλιτζ. νερό
  • 8 αβγά
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
  • σακούλα ζαχαροπλαστικής
  • οδοντωτό κορνέ

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1/2 φλιτζ. μέλι
  • 1 ξυλαράκι κανέλα

Τι κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Προσθέτουμε το αλεύρι Εxtra Δυνατό Αλλατίνη κοσκινισμένο και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει το μείγμα και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, τη σόδα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η ζύμη μας να σφίξει και να γίνει λεία. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει τελείως.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξυλαράκι της κανέλας έως ότου το σιρόπι δέσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε για να λιώσει και διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και αφού γεμίσουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη ζύμη πιέζουμε ελαφρά πάνω από το καυτό λάδι, δίνοντας το σχήμα που έχουν τα τουλουμπάκια (βλέπε φωτό). Οταν γεμίσει η επιφάνεια της κατσαρόλας με τουλουμπάκια, αφήνουμε να τηγανιστούν φροντίζοντας να τα γυρίζουμε έως ότου φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν.

Στη συνέχεια τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βουτάμε μέσα στο σιρόπι.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Αφού τραβήξουν όσο σιρόπι χρειάζεται τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα ζαχαροπλαστικής για να στραγγίξουν.

Τα σερβίρουμε σε μπολ.

Συμβουλή
Για μεγαλύτερη ευκολία όταν πιέζουμε την σακούλα και βγαίνουν τα κομματάκια ζύμης τα κόβουμε με ένα μαχαίρι, το οποίο φροντίζουμε να βρέχουμε τακτικά.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ κανέλας.