Χτένια βελουτέ

29.01.2009
Θα χαϊδέψουν γευστικά τον ουρανίσκο σας!

Τι έχουμε:

  • 30 κομμάτια χτένια (ψίχα)
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • ελάχιστο κόλιαντρο σε σκόνη
  • λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα

Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Πλένουμε, στραγγίζουμε, τυλίγουμε τα χτένια σε αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε για 4-5 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

Εάν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων μπορούμε να ψήσουμε τα χτένια στο ειδικό σκεύος χωρίς το αλουμινόχαρτο, αρχικά για 2 λεπτά και στη συνέχεια για ένα λεπτό ακόμη. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα Hellmanns με τον χυμό λεμονιού και τον κόλιαντρο.

Σερβίρουμε τα χτένια σε πιατέλα μαζί το μείγμα της μαγιονέζας, πασπαλισμένα με άνηθο.

Συμβουλή
Αν τα χτένια είναι κατεψυγμένα δεν τα ξεπαγώνουμε.

Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι.