Μιλφέιγ ψαριών

29.01.2009
Με μια δόση πρωτοτυπίας!

Τι έχουμε:

  • 6 φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα
  • 2 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 3 φλιτζ. τρίμμα ψωμιού ή φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αβγά
  • 2 φλιτζ. λάδι ελιάς για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα μαρουλιού
  • πράσινες καυτερές πιπεριές

Τι κάνουμε:
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα, τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και βουτάμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.

Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε τη μισή μαγιονέζα με το τρίμμα και πανάρουμε ομοιόμορφα τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε, το λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμε τα φιλέτα έως ότου χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα στρωμένη με φύλλα μαρουλιού, σε 3 στρώσεις, απλώνοντας ανάμεσά τους την υπόλοιπη μαγιονέζα και γαρνίροντας με πράσινες καυτερές πιπεριές.

Συμβουλή
Το μιλφέιγ μπακαλιάρου συνοδεύεται ιδανικά με βρασμένα χόρτα ή σαλάτα εποχής.

Το κατάλληλο κρασί: Ροδίτης.